sekmadienis, balandžio 12

Apie tinklaraštį

Pavadinimas paimtas iš L. Gumiliovo darbų, tačiau kreipia dėmesį į skirtingų etnosų ir gamtos darnaus sambūvio idėją. Panašiai užvadinti kitų šalių muzikos festivaliai, draugijos ir švietimo centrai tiesiogiai nesusiję su šiuo projektu.

Antraštės paveiksliuke panaudoti bušmenų (san) uolų piešiniai, taip pat pintinės iš Khwai (šiaurės Botsvana) nuotrauka.

Vienas iš šio tinklaraščio uždavinių – sudominti žmones etnologijos ir jam giminingais mokslais. Kartu skelbti informaciją, kuri būtų įdomi ir suprantama platesniam ratui žmonių.

Be grynai etnologinių ir antropologinių temų nemažai vietos bus skiriama sovietinės represinės sistemos ir rezistencijos istorijai.

Turinys. Dienoraštyje bus skelbiami straipsniai ir jų ištraukos, verstiniai tekstai, pranešimai apie svarbius artėjančius renginius, reportažai iš jų, nuotraukos, įvairių publikacijų anotacijos, trumpi konspektai ir kita.

Šio dienoraščio įrašus galima kopijuoti be autoriaus leidimo, užtenka įdėti nuorodą į įrašą arba pažymėti adresą http://etnosfera.blogspot.com/.

Komentarus gali rašyti blogspot sistemoje registruoti arba gmail el. pašto adresus turintys skaitytojai. Komentarai išlieka paslėpti iki dienoraščio autoriaus patvirtinimo.

Tinklaraščio vedimo formos ir taisyklės priklausomai nuo aplinkybių gali keistis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą