trečiadienis, gegužės 22

D. Medvedevas priminė partiečiams apie „regionalizmo grėsmes“

Gegužės 17 dieną partijos „Vieningoji Rusija“ renginyje Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas išsakė nuogąstavimus dėl „pernelyg platinamų regioninių prekės ženklų, nes tai gali privesti prie regioninio separatizmo.“

„Tuo negalima užsižaisti. Žinote, jeigu siūloma pirkti tik Vologdos, Kalugos arba Maskvos, o visko, kas pagaminta kitų sričių teritorijose, nepirkti, – šitai gali privesti net prie regioninio separatizmo, kurį bandėme nustumti šalin visus pastaruosius 13 metų.“



Pranešama, jog įvairiose Rusijos srityse jau ne pirmus metus vyksta akcijos, raginančios pirkti tik vietines prekes. Kuzbaso regione taip pat platinami du tiesiogiai su verslu susiję ženklai. Tai Novokuznecko agentūros „Power Creative Strategies“ sukurtas „I*m Siberian“ („Aš sibirietis/sibiriakas“) bei nežinomo autoriaus Kemerovo Jetis, kurį aktyviai reklamuoja vietos žiniasklaida ir remia Kemerovo srities valdžia.

Savo ruožtu „Power Creative Strategies“ direktorius ir vienas iš „I*m Siberian“ autorių Vladimiras Čerepanovas pareiškė, jog „laiko ministro pirmininko pareiškimą vos ne provokacija“:

„Nesutinku su Medvedevu. Reikia kovoti su mąstymu „laikas nešdintis“, daryti viską, kad žmonės nepaliktų gimtųjų miestų, pakeistų savo požiūrį į tai, kas vyksta jų mieste, jų kieme, į aktyvų ir kuriantį. Reikia suteikti galimybę čia ir dabar patiems kurti kažką naujo ir vertingo. Dirbtinė šalies centralizacija turės priešingą poveikį“.

Pagal nk-tv.net



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą